En matta utomhus höjer mysfaktorn och ramar in!

En matta utomhus höjer mysfaktorn och ramar in!

UTOMHUSMATTOR.

En uteplats eller balkong ska inredas precis med samma kärlek som insidan av hemmet med möbler, lampor, växter osv. Något som man kanske ibland inte tänker på, är att en matta också verkligen kan höja mysfaktorn på din uteplats eller balkong. Utomhusmattor bidrar också till att rama in utemöblerna och skapa en bättre helhet. Det finns många fina mattor för utomhusbruk. I denna blogg ska jag ge några exempel på utomhusmattor som kan förhöja och rama in er uteplats eller balkong.

Den fina mattan ”PET” från Deco Formgivning är perfekt att ha utomhus. PET är tillverkad av återvunnet material från PET flaskor.  Finns i följande storlekar: 140×200 cm, 170×240 cm, 200×300 cm, 250×350 cm.

petmattahoipress-1---1

Pappelina plastmattor ett svenskt hantverk ifrån Dalarna. En populär matta som återfinns i många svenska kök, hall, källare etc. Men en Pappelina matta passar också alldeles utmärkt att ha utomhus. Mattorna finns i flera storlekar, mönster och färgsättningar. Så det är lätt att hitta en matta som passar just för dig. Framförallt vill jag lyfta fram de större storlekarna av Pappelina mattan, som funkar jättefint vid utesoffgruppen som har blivit så populär. Har man sån lyx att ha en egen brygga, varför inte både förgylla och säkra så det inte blir halt med en Pappelina matta. Pappelina mattorna kommer i följande bredder: 70 cm, 85 cm, 140 cm och 180 cm.

ed9868f37cbb343fd54a6ffcaaa91148kkkksafewaMilj_bild ok

Den populära sittsäcken och hängmattan Fatboy är det nog flera som känner till. Men visste ni att Fatboy också tillverkar jättefina mattor för utomhusbruk ”Non-Flying Carpets”. Mattan har en beläggning för att motverka halkning och är vattenresistent. Mattan är inspirerat av äkta persiska kelimmattor. Non-Flying Carpet har dessutom knappar så du kan justera dess storlek och leka med att sätta ihop olika mönster till en riktig patchworkmatta!

kugiyuuyiukjhiu

Har du specifika önskemål om måtten på utemattan, så finns fina att måttbeställa ifrån Dickson. Mattorna från Dickson är prydda med färgglada kanter. Du skapar din helt egna design. Dicksons mattor har en textil känsla men är tillverkade av vinyl. De är komfortabla, enkla att rengöra och rötsäkra. Tål alltså väta extremt bra, går därför utmärkt att ha även nära en poolkant.

lfjaoijfgalerie25galerie22

Cane-line A/S är ett danskt företag som grundades 1986 i Odense. Idag har de vuxit till en av de ledande leverantörerna av underhållsfria utemöbler. De har också ett antal fina högkvalitativa mattor för utomhusbruk. Finns två modeller en rund ”Defined” och mattan ”I-am” som finns i två färgställningar.

61678_d7aefc1cf85d7e6a620b7fe391d5195cslöajfaowoiafoi

En riktig utomhusmatta kan kosta lite, men jag skulle ändå rekommendera att sattsa på en riktig utomhusmatta som är gjord för att klara regn, smuts och sol. Det vinner man på i längden!

//ChP

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.