Hur man skapar en Kolonial inredning stil i sitt hem!

Hur man skapar en Kolonial inredning stil i sitt hem!

Kolonial design har utvecklats under 300 år till en extremt utsmyckad och påkostad stil. Inredningsstilen började med de första amerikanska bosättarna som var snickare och gjorde sina egna möbler. Nybyggarna kom till stora delar ifrån England så den engelska stilen har haft ett stort inflytande.

I dagens koloniala inredning finns ett brett sortiment av dekor och smaker som varierar från enkla träkonstruktioner till påkostade inredningar som tex Chippendale (Chippendale är en brittisk designstil för möbler, bestick och serviser. Stilen blev populär under andra hälften av 1800-talet, men är inspirerad av idéer från 1700-talsformgivaren Thomas Chippendale). Chippendale har också varit den starkaste influensen i den Georgianska Koloniala inredningsstilen.

Den Georgianska koloniala inredningsstilen är en en traditionell och tidlös stil som är väl värd att återskapa. Dess antika möbler i trä och fönster draperade i överdådigt silke. Färgskalan från kolonialtiden var mjuk och dämpad. Persika, rosa, grön, blå, gul, brun och mullvad var bland de vanligaste färgerna. Fransk aristokratisk stil och klassisk grekisk arkitektur hade också ett stor inflytande på den georgiska koloniala stilen. Gips och målat trä användes i överflöd, väggarna var bokstavligen täckta från golv till tak. De mesta målades vitt.

Låt oss ta en titt inuti dessa underbara koloniala hem:

vardagsrumkolonialstilkok kolonialstillisterbagarkolonialstil

Koloniala hem i något modernare tappning:

kolonialstil modernmoderntkokmodernkolonialstyle3

//Chp

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.