Lite reflektioner ifrån Formex hösten 2015

Lite reflektioner ifrån Formex hösten 2015

Då var höstens design och inredningsmässa Formex avklarad!

En väldigt tydlig trend på mässan denna gången tycker jag var batteridrivna ljus i alla varianter och färger. Jag föll själv för ett norskt märke Safe Candle och ett danskt märke Sompex.

Safe Candle har väldigt fina ljus för utomhusbruk. Dessa ljus tål att stå ute året om, de klarar både regn och starkt solljus. De går dessutom på timer så man möts av en trevligt upplyst trädgård eller entré när man kommer hem i mörkret. Safe Candle har också jättefina kronljus som även de går på timer. Du sitter i soffan och ljusen går på av sig själva och släcks av sig själv. Är dessutom ett bra inbrottsskydd då tjuven antar att någon är hemma.

Uteljus med timer

Uteljus med timer.

Kronljus med timer.

Kronljus med timer.

Sompex har tagit fram ett väldigt fint vaxat ljus med fladdrande låga som känns otroligt verkligt. Det ger till och med ett fladdrande sken i taket. Detta ljus går också på timer och har även en fjärrkontroll som man kan styra med. Väldigt smidigt om man har fest och är orolig för att ha levande ljus. Hela huset kan vara fullt med brinnande ljus utan att man behöver vara orolig samt att man lätt kan tända och släcka med ett ända klick på sin remote kontroll. De har också tagit fram fina batteridrivna värmeljus med inbyggd timer, som jag tidigare inte har sett funnits på marknaden.

låga

Vaxat ljus med fladdrande låga.

fjärkontroll

Ljusen går att styra med en fjärrkontroll där man kan ställa in antalet timmar man vill ha på timer eller bara av och på.

FullSizeRender

 

 

 

 

 

Övriga reflektioner ifrån mässan var att betongen är tillbaka i alla dess former. Bord, lampor, prydnadstomtar, ljusstakar etc.

bord

Fårskinnsprodukter har väl aldrig gått ur tiden men nu utvecklas produkten ännu mer. Det senaste är att fårskinnen kommer infärgade i alla färger man kan önska sig.

ctn430_430_5973_0_0__färgade lammskinn

Både betong och fårskinn går i linje med höstens tema för formex Nordic Essence naturlighet, hållbarhet och omsorg om detaljerna.

//Chp

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.