Personlig stil vad är det?

Personlig stil vad är det?

Vi läser inredningsmagasin, bloggar etc allt för att få reda på vad som är inne och vad som är ute. Hur ska man inreda sitt hem just nu? Sanningen är att det är väldigt få, inte ens de väldigt rika som kan följa varenda trend, och om man kunde skulle man verkligen vilja det? Hur skulle våra hem se ut om vi bytte stil 2 gånger om året? Det skulle kanske ge hemmet den där wow känslan för utomstående men det skapar inte ett personligt hem. De professionella inredningsdesignerna har alla sin personliga stil men de lever efter en gemensam regel: det är att hemmet som inreds ska kännas levande och representera den som bor där.  Hemmet får aldrig kännas stelt eller i värsta fall nästan obebott. Personlig stil är något unikt och borde användas och hyllas mer i inredningen. Vad är då personlig stil och vad kan man göra för att föra fram den i sitt hem?

  1. Riktlinjer och regler för hur du ska färgsätta eller möblera ditt hem finns det gott om i alla tidningar etc. Om man slaviskt följer alla dessa regler blir det inte mycket personlighet kvar. Jag skulle vilja säga att den första regeln för att skapa ett personligt hem är att det finns inga regler. Det är viktigare att inredningen i ditt hem speglar din stil och din personlighet än någon konventionell regel.
  2. Vad som definitivt gör ditt hem personligt och unikt är vad du fyller det med. Visa upp dina personliga ägodelar, göm dem inte i lådor, dekorera med dem, blanda nytt med gammalt.
  3. “I don’t think people have enough fun with decorating. It doesn’t always have to be so serious. Design isn’t like marriage, you don’t have to commit for life.” — Ross Cassidy. Var inte rädd för att möblera om, man kan alltid ändra tillbaka. Genom att experimentera låter man hemmet vara levande. Rummets möblering återspeglar vad som passar dig/familjen just nu.
  4. Det spelar ingen roll vad din personliga stil är – Oavsett om din stil är klassisk, sofistikerad, avslappnad, bohemisk eller minimalistisk, så är det viktigaste att göra ditt hem funktionellt. Ett väl utformat personligt hem är ett som är både bekväm och funktionellt oberoende inredningsstil.
  5. Belysning är en otroligt viktig del i att få ett personligt hem. Jag tror att många skulle hålla med om att komma hem till någon som har skarp belysning i hemmet med tex lysrör, inte känns så inbjudande eller personligt. Eller tvärtom nästan ingen belysning alls är inte heller så inbjudande. Naturligt ljus är såklart bäst men där de naturliga ljuskällorna är begränsade bör det finnas gott om ljuspunkter.  Sitt i alla rum i ditt hem under de mörka timmarna och du kommer att märka var belysningen behöver kompletteras. Rätt typ av belysning i hemmet kommer att lägga en personlig och ombonad känsla till hemmet.

Några exempel bilder som är utvalda åt det extrema hållet men bara för att visa på vad jag menar med punkterna ovan:

SFDF2A1071239234676ACA4DCEE354747EA

Hörnsoffan står efter väggen i rummet men enligt inredningsexperterna ska man inte ställa möbler längs väggarna. Rätt eller fel? men jag tycker att det funkar fint och känns hemtrevligt.

Frames_Wallpaper

Här har man låtit göra en fototapet av barnens alla teckningar. Väldigt personligt!

hhyyg

Våga möblera om lite då och då!!!

a145ca6e1f5512457eda96e8584ce90d

Ett hem med lite ordnat kaos är alltid lite mer personligt och hemtrevligt.

nttre

I den här belysningen tror jag ingen tycker det är varken personligt eller hemtrevligt.

kjg

Många punkbelysningar gör det mer levande och personligt.

//Chp

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.