Tips till midsommarfesten för att uppnå en härlig festkänsla!

Tips till midsommarfesten för att uppnå en härlig festkänsla!

Midsommar står runt hörnet. Ska du stå för firandet? Här följer några tips, på vad du kan göra för att uppnå en härlig festkänsla.

  • Nr 1. Visst är det något magisk med en vacker midsommarkrans? Bind en enkel krans av ängsblommor, till alla damer och barn att bära under festen. Detta kommer göra att alla får en härlig midsommarkänsla från början, även om regnet öser ner. 

         blomsterpassion46gkrans3

  • Nr 2. Blomsterdekorationer. Jag älskar pioner! Ett tips är att använda sig av nubbeglasen eller äggkoppen till att sätta en pion i. En annan favorit är att plocka alla fina ängsblommor och sätta i massor av små vaser. Många små vaser går att fynda på loppis. Bara fint om de alla är olika. Ofta är det ett långt bord man sitter vid på midsommar, har man då många vaser så är det fint att blomsterdekorationerna sprids över hela bordet. 

IMG_4693provrör-vas_05239

  • Nr 3. Servettvikning. Har man flera rätter tycker jag det är fint att namnge besticken enligt bilden nedan. Också perfekt för buffén, så man håller reda på besticken. Eller varför inte ta med en midsommarblomma i vikningen.

Servettvikning våren 2009 510747 7310380241546 Servett enfärgad vit 510720 7310380241522 Servett enfärgad azurblå 510629 7310380240853 Serv ett Stripes blå ICA Home EMV miljöbild vgr 918IMG_4699

  • Nr 4. Duka till buffé. Det blir mycket enklare när man är många på festen samt att alla kommer upp från bordet för att mingla. Sätt gärna en liten midsommarstång på buffén som dekoration. För den där lilla extra midsommarkänslan.

Midsommarbuffe26_01

  • Nr 5. Filtar. Man vill ju så länge som möjligt sitta ute på midsommar, och att det blir lite svalt framåt kvällen i Sverige är ingen nyhet. Se till att filten finns tillgänglig, gästerna kan då själv känna av när det är dags att svepa in sig. Ett fint sätt att dekorera med filten är att hänga den på stolsryggen redan från början, fäst den med ett fint band så sitter den på plats. Alternativt ha en stor korg framme fylld med härliga filtar.

stol1 korg-med-pläd

  • Nr 6. Segeltak. En segeltak kan man spänna upp nästan var som helst; på altanen, mellan ett par träd eller mellan ett par stolpar. Ett segeltak är lika effektivt mot duggregn som mot solsken. Det enklaste soltaket finner ni på Ikea, om man inte vill investera för dyrt för en kväll.

P5270386segelduk

  • Nr 7. Dekorationer som flaggor, ljusslingor och lyktor. Hänga flaggor i träden eller på altanen blir väldigt festligt och dekorativt. Det finns att köpa olika varianter av flaggspel. Men det är också väldigt lätt att skapa sitt egna med hjälp av överblivna tygbitar eller varför inte av överblivna tapetstumpar som man kan klippa till. I mitt tycke ska flaggspelet vara färggrant och inte som svenska flaggan (den får vara med på midsommarstången). Ljusslingor och lyktor i olika varianter kan man hänga i träden eller på altanräcket. Det lyser upp väldigt fint om det är lite grått ute, men även när skymningen faller på.

flaggmidsommar11 imgpetrabindel_ahlens_sommardukning-700x874

Det som jag inte tycker bör användas som dekoration på midsommarfirandet är ballonger! Ballonger passar fint till student eller barnkalas men inte på midsommar, tycker jag.

Hoppas nu att ni får en härlig midsommar och att tipsen ovan kommer till användning!

Jag kommer också att ta lite sommaruppehåll med bloggen så inläggen kommer inte att komma med samma frekvens.

Trevlig sommar!

//ChP

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.