Trendspaning 2017

Trendspaning 2017

Första trendspaningen för 2017:

Efter Formex mässan nu i jan 2017, skrevs det mycket om att färgerna som kommer var rosa, grönt och svart. Det stämmer nog, men inte var allt det någon nyhet. Den lite smutsrosa nyansen har vi sett länge och grönt är mer som en basfärg, som alltid finns med i någon form i inredningen. Svart däremot tycker jag känns nytt och vågat, i vår annars så ljusa nordiska färgskala. Vi har dessutom senaste åren här i norden haft en stark trend av grått. Kanske kommer vi nu bli så djärva att vi byter ut det grå mot svart? Senaste åren skulle jag gissa att 90% av alla nyrenoverade kök, fått en gråskala. Har man dessutom vågat lite till så har kranar och beslag blivit i mässing.

c9eecd64f47ff7b9864ab10793b552b2

Jag har också uppmärksammat att det svarta har börjat att smyga sig in lite, genom att vitvarorna, ibland har fått bli svarta. Här var Ikea en stark föregångare när deras vitvaror blev svarta.

kök mässing

En annan trend som kommit bara sista åren är Bistro känslan i köket. Helkaklade väggar och lite robustare trä samt industri liknande belysning. Så här kan det se ut med alla trenderna inbakade.

Lindalskoket-shakernyklassisk-koek e4fa24a08988c2e502e5a5226ffeb4e5  HouseBeatufil

Efter förra årets Formex mässa jan 2016, pratade alla om kommande trendfärgen blå. Blått skulle bli trendigt i alla nyanser. Det har jag inte sett, men en nyans av blå tycker jag mig sett, komma fram starkt.

Det är den blå kulören ”Studio blå” Påfågelblått Varför har då Studio blå blivit populärare än, andra nyanser av blått. Jo, för tidigare har vi varit lite försiktiga med att släppa in blått i våra hem, då färgen lätt kunde förstärka det kalla. Men nyansen Studio blå är en varm nyans av blått. Den passar också väldigt fint ihop med den grå trenden, som jag nämner ovan. Den kalla grå nyansen harmoniserar fint ihop med den Studio blå.

blått och gråttalcrostudioblmatbord4 sovrum blå sammet och blått

Jag bloggade tidigare i höst om den starkt kommande trenden Sammet! Vi ser tydliga bevis på att den trenden nu är på frammarsch, bland nyheterna i Ikeas Stockholmsserie, som lanseras i april. Den ”Studio blå” färgen återkommer dessutom stark i kollektionen.

kuddar där blått är en röd tråd genom hela kollektionenstock1

soffa orange blå

Stockholms soffan lanseras i orange alt blå sammet.

Hoppas ni fått lite inblick i nuvarande och kommande trender för 2017. Det återstår såklart en hel del spaningar för 2017, som ännu inte berörts. Dessa får vi anledning till att återkomma med i kommande inlägg.

//ChP

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.