Trött på att skrapa vatten ifrån duschen, satsa på en dusch bas!

Trött på att skrapa vatten ifrån duschen, satsa på en dusch bas!

Du planerar att renovera ditt badrum? Du vill dessutom följa inredningstrenderna, och inser att detta är en av de mest kostsamma förbättringarna av ditt hem. Ett fräsch badrum kan samtidigt ge en av de bästa avkastningarna på investeringar i ditt hem. Ett sätt att få ytterligare avkastning på din investering i badrummet är att göra duschen rätt.

Min erfarenhet av renovering av duschrum, är att få till lutningen in mot golvbrunnen, så att inte dusch vattnet rinner ut i resten av badrummet. Man vill ju slippa duschmattor och skrapor. Har hittills inte fått någon av mina renoveringar av duschen att funka till 100%. Vad kan då lösningen vara?

Att börja ”dusch jobbet” med en dusch bas! Vad är en dusch bas? Den skyddar badrummet från fukt och mögel, samt att du kan bygga in den och göra en dold dränering.

images

Sen skulle jag dessutom vilja pusha för att göra duschen dubbelt så stor som du tänkt dig. När man har småbarn så tänker man att man ”måste” ha ett badkar när man renoverar sitt badrum, men med facit i hand, hur många bad eller bubbelbad har man själv gjort efter det att barnen lämnade badåldern. När barnen är små njuter de lika mycket i en badbalja i en stor dusch som i ett stort badkar. När man gör en så stor investering, är det inte då bättre att bygga mer ett badrum för framtiden och inte för 3-4 år med småbarn. Men såklart, är du en badare av stora mått och älskar att bada badkar ofta, så stämmer inte detta såklart!

PinPallRedo_Shower_ThingsThatInspire-589da7c75f9b58819c49c52e

Men visst vore det coolt med en dubbeldusch istället för ett badkar?

Vad gör man då med en duschbas, och vad är det?

Duschgolvet är grunden för din dusch. Den är längst ned i duschen, den del som vilar på golvet. Den är den del som ska avlägsna vattnet ur duschen via avloppssystemet. Duschplattan, även känd som en ”duschbänk”, bildar botten av duschen och skyddar ditt golv mot fukt och mögel.

Det finns en mängd olika dusch baser att köpa, alla med olika egenskaper, utseenden och priserklasser. Man kan även skapa och beställa sin egna unika anpassade duschbas. Men det blir lite dyrare såklart. Men med en duschbas i färdigt utförande, som man sen kaklar med valfritt kakel skulle jag rekommendera. Då slipper man dålig avrinning, fukt och mögel. Men uppnår ändå den där exklusiva känslan av ett helkaklat badrum.

Redo att installera en dusch bas video!

images (2)images (1)DSC_0219-Modified-e1382585577724shower-pan (1)

Slut på våta handukar som torkar upp golvet i badrummet, varje ny dusch bör ha en dusch bas som grund!

//ChP

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.