Upptäck vackra lampor som får tankarna till såpbubblor!

Upptäck vackra lampor som får tankarna till såpbubblor!

Lampor är en passion för mig. Det finns så otroligt många fina och coola lampor. Just nu har jag fått upp ögonen för lampor som för tankarna till såpbubblor. Vill visa er några av mina favoriter här:

  1. Taraxacum från Flos är en spännande taklampa designad av Achille Castiglioni. Lampan är döpt med det latinska namnet för maskros (Taraxacum). Visst ser jag likheten med en utblommad maskros, men jag ser även likheten med  såpbubblan. Taklampan finns i två storlekar.
    maskrosdfgdgteraxtaraxacum
  2. Ur ett samarbete mellan Tom Dixon och svenska designkollektivet Front föddes lampan Melt. Ljuset som studsar och reflekteras runt de ojämna ytorna ska enligt skaparna skapa en effekt av smält glas. Jag kan dock också se framför mig en stor sopbubbla som växer. I mörker avger Melt ett attraktivt, smått hallucinogent, sken. Finns i 6 olika färger, samt även som bord och golvlampa.

melt allameltfotmelt ståendemeltintir

3. Bolle Lamp, designat av Giopato & Coombes. Denna handblåsta glaslampa skapar en formation som liknar såpbubblor. Skaparna har förklarat att de försökte fånga en vacker utsikt över såpbubblorna precis innan det exploderar. Lampan finns i två storlekar en med 4 glasbubblor och en med 6 glasbubblor.

Beautiful-Suspended-Lamp-in-Form-Like-Soap-Bubbles-2-600x606bollelamp-3Beautiful-Suspended-Lamp-in-Form-Like-Soap-BubblesBeautiful-Suspended-Lamp-in-Form-Like-Soap-Bubbles-3-600x375

4. DIY pendeln från House Doctor. Är en bubblig och cool lampa som påminner om såpbubblor. Lampan består av en ljuskälla med silverhylsa och runt om 12 dekorativa glasbubblor. Sladd ingår, men det medföljer ingen stickkontakt eller glödlampa. För snyggt resultat skulle jag rekommendera en större E27 glödlampa. Du monterar själv ihop lampan och krokar på glasbubblorna efter eget tycke. Därav namnet DIY (Do It Yourself).

IMG_51791-510x766diy3jhi

5. Grapelampa, clusterlampa eller druvan denna lampa har många namn. Visst påminner den om en klase vindruvor men jag kan även se såpbubblor framför mig. Just för att den tillverkas av munblåsta glasdroppar. Lampan är tillverkad av skickliga glasblåsare i Damaskus. Varje lampa är unik. Fin som hängande eller liggande på en byrå, bokhylla eller på golvet. Ger väldigt vackert sken och är även fin som en skulptur. Finns i flera färger. Denna lampa finns på min önskelista just nu!

7f9cbcaaac1b1a21b4e5ebc5165bcf48grapehandblåstfler farger

6. Svenska designern Johan Lindstén har formgivit lampan Meltdown för det Italienska märket Cappellini. Johan hade en resa till Japan planerad, som fick skjutas upp på grund av tsunamin, och till följd av denna kärnkraftsolyckan i Fukoshima. Hans tankar började kretsa kring denna katastrof och lampan Meltdown har fått sitt avtryck i detta. Där processen av en härdsmälta har börjat och glödlampan är på väg att smälta igenom sista skyddet av glas. Jag kan definitivt se detta, men kan även se ett lite lättsammare scenario där såppbubblan växer fram. Lampan finns både som hängande och bordslampa i många fina färger.

Meltdown-1kkjk 003_0f217e54-dead-450b-86cb-1fe3fdc880cdölj

7. Till en lampa som faktiskt nästan är som en riktig såpbubbla. Lampan IRIS:s hängande ljus visas som en permanent skimrande såpbubbla. Lampan är resultatet av fint hantverk och teknisk innovation. Lampan är designad av tysken Sebastian Scherer, produceras av företaget Neo/Craft. IRIS har fått flera utmärkelser. Grand Pris Lexus Design Award 2014, Interiör Innovation Award 2015, German Design Award 2016. Lampan finns i tre dimensioner 30 cm, 40 cm och 50 cm. Helt underbart att blanda flera dimensioner av lampan, då blir det som ett riktigt såpbubbelhav.

afrfgadgef

Några bilder på riktiga såpbubblor, ser ni likheterna i formerna och färgerna på lamporna ovan?

dsfesffdgdstor-såpbubbla-för-molnen-i-himlen-51825028dfgdsfsdspbubblor-ett-video-inlgg-006_159281748

//ChP

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.